Klassieke/ontspanningsmassage, Hot Stone Massage, Compensatoire massage therapie (cmt), Pitjit Relaks – Indonesische ontspanningsmassage & Fire Cupping

Klassieke / ontspanningsmassage

Bij deze vorm van massage gebruik ik de “westerse” technieken. D.m.v Stijkingen en knedingen kan het lichaam van het puntje van de tenen tot de kruin aan toe behandeld worden. Dit kan puur voor de ontspanning, maar ook een stevige behandeling om de spieren goed los te maken is mogelijk. De behandeling is mogelijk voor deelmassages, bijvoorbeeld: rug/nek/schouders,benen en voeten enz… Alles in overleg met u. Er wordt gebruik gemaakt massagemelk (afwasbaar) of olie waaraan aroma’s toegevoegd kunnen worden. Wij werken met een verwarmde bank.

 • Deelmassages zijn moglijk vanaf 20 Min.
 • Gehele massages zijn mogelijk vanaf 60 Min.
 • De maximum tijd is 120 Min.

Doelgroepen:

 • Iedereen die wil ontspannen (van jong tot oud)
 • Mensen met veel spanningen/stress
 • Hoofdpijnklachten door spierspanning enz…

Indien ik geen raad weet met uw klachten of het noodzakelijk acht zal ik u aansporen naar huisarts of fysio/manueel therapeut te gaan met evt. een begeleidend schrijven.

Gunstige effecten:

 • Verbetert de doorbloeding
 • pijnstillend
 • Sneller herstel van de spieren na arbeid/sporten
 • Door ontspanning meer kunnen verdragen (zowel lichamelijk als geestelijk)
 • Verminderd de stijfheid

Hot Stone Massage

Het masseren met hete stenen is een aangename aanvulling op al bestaande massages en werd in vroegertijden al gebruikt door de Grieken,Romeinen,inca’s en Indianen. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van warme basalt stenen (= gestold lava) die door hun hoge ijzer -en magnesium gehalte de warmte langer vasthouden. Door de combinatie van warmte en beweging kan je dieper in het spierweefsel doordringen.

Gunstige effecten:

 • Beter zelf herstel van het lichaam
 • Helpt afvalstoffen af te voeren en zo het lichaam te ontgiften
 • Stimuleerd de organen en kan hiermee het lichaam in balans brengen.

De Hot Stone massage is m.n. geschikt bij:

 • Spanningen
 • Stress (maar niet bij bunout)
 • Spierproblemen
 • Gewrichts problemen zoals reuma & artritis (mits niet ontstoken)
 • Spijsverterings problemen (therapeutische behandeling aangeraden)
 • Slechte doorbloeding

Maar vooral om van deze weldaad te genieten!

Compensatoire massage therapie (cmt)

De massage is vooral gericht op de overbelasting die het bewegingsapparaap te voorduren krijgt. Vooral klachten die veroorzaakt worden door een eenzijdige belasting(compensatie). Het is bedoeld het bewegings apparaat zo optimaal mogelijk te laten werken. Met deze vorm van massage en rekmethodes probeer je spierspanning te normalisiren. Het woord therapie houdt in dat je door regelmatige herhaling van de behandeling het beste resultaat behaald.

Deze vorm van massage is over het algemeen een stevige massage met veelal zeer goede resultaten. Vaak bestaan klachten al jaren en is er enige tijd nodig dit weer te verbeteren.

CMT is vooral geschikt voor o.a.:

 • Sporters
 • clienten met beroepen in een ongunstige houding of eenzijdige belasting b.v. muisarm.
 • Stress gevoelige mensen
 • Ouderen langer mobiel te houden

Fire Cupping

Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een cliënt gecreëerd wordt.

Cupping oftewel vacuümtherapie is een behandeling methode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle glazen bollen. De bollen dienen vacuüm vastgezogen te worden aan de huidoppervlakte geplaatst worden. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de glazen bollen (of kopjes) op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen. Door de huid lokaal vacuüm te zuigen, worden de spieren en de huid doorbloed en ontdaan van afvalstoffen. Hierdoor verdwijnen klachten en treedt een algehele ontspanning op.

Pijn in uw nek, rug, schouders en andere spieren (bijv. armen en benen) en sportblessures kunnen uitstekend worden behandeld door middel van cupping.

U kunt cupping als losstaande behandeling boeken, maar ook in combinatie met een massage. Dit laatste gebeurt het meest, aangezien tijdens een massage de mate van ernst van uw klacht naar voren komt en hoe intensief moet worden gewerkt om de klacht te verhelpen.

De behandeling duurt minimaal 60 minuten, aangeraden wordt 90 minuten.

Waarvoor wordt cupping gebruikt:

 • Stagnatie in de meridianen
 • Bloed stagnatie
 • Stijfheid of reuma
 • Qi (energie) en bloed versterken
 • Vermoeidheid
 • Metabolisme wordt gestimuleerd
 • Effect op huid en spieren
 • Bloed circulatie verbeterd
 • Huid wordt gevoed
 • Afvalstoffen wordt verwijderd
 • Spieren verwarmen
 • Vers bloed wordt toegevoerd

Voor wie is het niet geschikt:
Alle vormen van bloedingen, zonnebrand, wonden, zwangerschap, bloedverdunners, (spat)aderen en afwijkingen van de huid.

Ayuvedische – “Abayangha”massage

Wat is het?

Een olierijke massage met een warme olie aangepast aan je persoonlijke voorkeu geeft deze massage juist wat je nodig hebt. Het voelt aan als een dans op je lichaam, harmonieus en meditatief.

Je voelt zowel zachte als harde massagegrepen, je ervaart traagheid maar ook versnelling. De energiedoorstroming wordt verbeterd in al je nadi’s (energiekanalen) waardoor vitale processen (organen) in je lichaam zich beter gaan herstellen en helpen zo om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Werking en doel van de massage:

Een Ayurvedische massage of Abhyanga massage is een ervaring die lichaam en geest ontwaken en ons nieuwe energie geeft. Het brengt rust in het zenuwstelsel, het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, zorgt voor bewustwording van je eigen lichaam en geeft verlichting van de spierspanning. Het herstelt de vitaliteit van lichaam en geest.

Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid. Het zorgt voor verlaging van je spier- en bindweefsel spanning, verbeterde doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en verbeterde werking van je immuunsysteem. Neem je met regelmaat een massage, bijv. om de twee weken, dan kan het effect dagen of zelfs weken aanhouden. Er worden in je lichaam namelijk processen in beweging gezet die het natuurlijk zelfherstellend vermogen van je lichaam stimuleren.

Aandachtspunten:

In deze massage worden bijna het gehele lichaam gemasseerd incl. de hoofdhuid en het gezicht en buik/borst

Dat betekent dat je volledig ingeolied bent met sesam, kokos of olijfolie.

Ø De olie die al gebruikt wordt (sesamolie versterkt het haar)

Het bedekt de haarschacht, versterkt de natuurlijke glans en geeft zijdeachtig haar.

Voor alle haartypes en voor een geest die pure ontspanning nodig heeft.

Houd er rekening mee dat je olie in je kleding kunt krijgen en er ook olie of een haarmasker in je haar zit als je hier weg gaat.

De massageolie:

De plantaardige oliën kunnen aangepast worden aan je constitutie (Vata, Pitta, Kapha) of er wordt gebruik gemaakt van sesamolie, geschikt voor alle dosha’s en huidtypen.

Sesamolie: Heeft een filterende en beschermende werking tegen ultraviolette straling. De olie werkt verstevigend en stimulerend op de huid. Verder heeft het een krachtige regenererende werking op de opperhuid en werkt effectief bij schilfering, een droge huid en bij verschillende huidirritaties om de huid glad te maken en te beschermen. Ook versterkt het de huid, de nagels en het haar.

Aanbevolen door Ayurveda omdat het Vata in evenwicht houdt (stress reduceert).

Activeert de werking van de bloedvaten, de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel in evenwicht.

Bevat oliën die koud worden geëxtraheerd en van de eerste persing, zeer zuiver, volledig natuurlijk, van biologische productie, uit het wild of traditioneel geproduceerd.

Massageolie Vata: (sesamolie)geeft een kostbaar gevoel van welzijn en brengt de constitutie van Vata in evenwicht. Het helpt de onbalans te corrigeren die wordt veroorzaakt door een teveel aan Vata, waardoor een evenwichtig gevoel van kracht wordt gecreëerd.

De olie geeft een betere hydratatie aan de huid en het beschermt en verzacht een geïrriteerde huid, een huid met eczeem en een rode huid.

Vata, staat voor het ether en lucht, deze elementen staan voor beweging, droogte en kou.

Deze energie is erg beweeglijk en veranderlijk, een overprikkelend zenuwstelsel en geest tot gevolg.

De Vata massageolie is vol en rijk met voedende en hydraterende werkstoffen die het lichaam verzorgt en relaxeert.

Vata olie is ontspannend, harmoniserend, het stimuleert vriendelijkheid, harmonie en emotionele stabiliteit.

Massageolie Pitta (kokos) geeft een kostbaar gevoel van welzijn en brengt het Pitta type in evenwicht. Het helpt de onbalans te corrigeren die wordt veroorzaakt door een teveel aan Pitta, waardoor een evenwichtig gevoel van kracht wordt gecreëerd.

De olie geeft een betere hydratatie aan de huid en het beschermt en verzacht een geïrriteerde huid, een huid met eczeem en een rode huid.

Pitta, staat voor het vuur element met een klein beetje water, deze elementen staan voor energie, verbranding en transformatie. Verder is deze energie erg lichamelijk, warm en temperamentvol.

De Pitta massage olie is halfvol, verkoelt en kalmeert het warme lichaam. (kokos)

Het helpt de onbalans te corrigeren die wordt veroorzaakt door een teveel aan Kapha, waardoor een evenwichtig gevoel van kracht wordt gecreëerd.

De olie geeft een betere hydratatie aan de huid en het beschermt en verzacht een geïrriteerde huid, een huid met eczeem en een rode huid.

Kapha, staat voor het water en aarde element, deze elementen staan voor stabiliteit en rust.

Deze energie is erg rustig van aard maar kan de neiging hebben om te stagneren en te rustig te worden.

De Kapha massage olie(olijfolie) is voedend, stimuleert de doorbloeding en geeft meer energie en vitaliteit. Het is stimulerend en vitaliserend, bij moeheid, bij concentratieproblemen en bij een lage bloeddruk.

Er kunnen nog extra etherische oliën aan toegevoegd worden.

Voetzonereflex

Voetreflexzonemassage

Een voetreflexzonemassage is een natuurlijke geneeswijze gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een eenheid zijn, wanneer deze uit balans of verstoord is, kan voetreflexmassage deze weer in evenwicht brengen. De balans wordt hersteld waardoor onder andere klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen en vermoeidheid sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflexzonemassage altijd ontspannend. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers één geheel).

Hoe werkt het en wat kunt u van een voetreflexzonemassage verwachten?

Door massage Van de zones en drukpunten worden deze zenuwuiteinden geprikkeld en het corresponderende orgaan dat met die uiteinden verbonden is, wordt via de betreffende zenuwbaan gestimuleerd. Door het geven van prikkels ontstaat enerzijds een betere doorbloeding van de organen. Anderzijds volgt een betere lymfe- en energiedoorstroming. Het effect is dat de leefomstandigheden van uw lichaamscellen verbeteren. De lichaamscellen kunnen de opgedane lichamelijke en geestelijke vervuiling kwijt en de opname van voedingsstoffen vindt gemakkelijker plaats.

Voor wie is de voetreflexzonemassage?

Voetreflexzonemassage is in principe voor iedereen, dus ook voor kleine kinderen en ouderen. En niet alleen om problemen op te lossen, het is ook een heerlijke manier voor een ontspanningsmassage en ondersteuning van de algehele gezondheid. Bij klachten zullen we eerst in een intakegesprek deze klachten doornemen. Na de behandeling verlaten de afvalstoffen het lichaam sneller. De massages zijn ook heilzaam om spanningen en problemen met bijv. de spijsvertering te verminderen. Immers, de basis begint bij ontspanning en aandacht in ons drukke leven.

Voor wie NIET?

Ik masseer niet bij:

Koorts, griep

Besmettelijke ziektes

Trombose en aderontstekingen

De eerste 3 maanden van de zwangerschap

Rugpijn als de pijn in de armen of benen uitstraalt (mogelijk hernia)

Besmettelijke huidziektes, ook geen zwemmerseczeem

Kanker en direct na chemokuur (overleg met arts)

Lokaal niet bij spataderen

Hartaandoeningen en/of erg hoge bloeddruk (overleg met arts)

Hoe verloopt een voetreflexzonemassage?

De massagebehandelingen duren meestal zo’n 20-40 minuten. Na de behandeling blijft u nog zo’n tien minuten rusten. Via observaties aan de voeten kan de masseur bij elke massagesessie in gesprek blijven met jou als cliënt over je gezondheid, klachten etc.. Observaties worden getoetst aan wat de cliënt ervaart. De cliënt is actief betrokken bij de eigen behandeling, hoe ontspannen de massage ook kan zijn! Masseur en cliënt werken als specialisten samen, want de cliënt is namelijk specialist op de eigen klachten. Samen zoeken ze naar mogelijke manieren tot het herstellen of behouden van balans. Tussen de behandelingen in kan de cliënt met praktische adviezen zelf verder werken aan de gezondheid.

Handzone reflex

Deze massage vindt plaats op de handen, alles wat laagdrempeliger dan op de voeten. Alle info die bij de voetreflex staat geldt ook hiervoor, super ontspannend!!

Pitjit Relaks – Indonesische ontspanningsmassage

Een gewenste aanraking is één van onze eerste levensbehoeftes. De aai over de bol van een kind, een schouderklopje. Onderzoek wijst uit dat aanraking bij een pasgeborene zelfs van levensbelang is voor zijn of haar emotionele ontwikkeling.  Van jongs af aan is pitjit   (massage) in Indonesië een niet weg te denken onderdeel van de opvoeding.

Het wordt ingezet om pijn en ziektes te bestrijden, ook om weer balans te verkrijgen wanneer deze verstoord is en om een goede gezondheid te bevorderen. Ontspanning speelt daarbij een belangrijke rol. Maak kennis met deze bijzondere manier van masseren.

De massage heeft een flinke druk maar zeer rustige handgrepen die diep doorwerken en daardoor erg ontspannen. Een complete behandeling duurt minimaal 90 minuten

0%
GENIETEN!

Neem de tijd, verwen jezelf… Je verdient het!

Of verwen een ander met een relaxbon + extra cadeautje… De gehele maand december!